Nookharom Lawak Wei..

0 comments

 ## LAMBAT SEBULAN ##

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam si
isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, " ayang,
period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita
kena gi check kat doktor."

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk
tidak emberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gumbira ini sehingga
ianya benar2 pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana
terdapat tunggakkan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka. Pegawai
TNB tu pun berkata " ini rumah En. Mahpus ker?" "iya, saya ni isterinya.
ada apa encik"

Pegawai TNB tu pun berkata, " Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak
boleh tunggu ni, nanti boss saya marah."

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB
tu." APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???"

Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab " ala puan, ni kan zaman IT,
semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online"

Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut.
"APAAA????Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu??? "

Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan" Relek puan, puan ni baru lewat
sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan"

Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata,
nanti saya bincang dengan suami saya..lalau pegawai TNB tu pun beredar
dari situ..

Keesokkan harinya, selepas si Mahphus ini di beritahu oleh isterinya, dia
pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg
berdekatan..

Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia pun
memekik seraya berkata "Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak
heboh2 ke dalam internet. awak ni semua yg berkeluarga tak pernah lewat
sebulan kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena saman kerr???

Lalu pegawai yg datang kerumah si Mahphus ni berdiri dan mententeramkan
keadaan. "sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan
perkara ni, bayar je..." kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si mahphus
naik berang.

"APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh...."

Lalu pegawai TNB tu pun cakap " kalau macam tu, Kita terpaksa potong encik
punya...........

Si Mahpus mencelah " apa??? potong??? abih tu isteri saya di rumah nak pakai
apaaaaaa???

Pegawai TNB tu pun cakap " nampak gayanye..ISTERI ENCIK KENA PAKAI LILIN
AJERRRLAAAAAAAA"

???????????????????..................... 







ahhahahaahhaaa!!!!

* kentut darah merah*

0 comments

Korang penah kena kentut berdarah x? haha.. bertemu lagi kita untuk edisi kentut kali ini.. kentut tu benda subjektif boleh jadi wangi boleh jadi busuk gampang. haha..

So hari nie aku nak post kat korang beberapa fakta mengenai kentut yang amat gempak untuk menjadi pedoman kita semua..

p/s: hari nie baru bau kentut atas bas ngan sorang bangla.. harem!!!!! @$%&^










Kenapa kita kentut?
Kentut merupakan fenomena semulajadi yang berlaku pada manusia. Berbohonglah sesiapa yang mengaku tidak pernah kentut. Manusia kentut untuk mengeluarkan gas yang akan memudaratkan sistem badan.
Secara purata, lelaki mengeluarkan kentut sebanyak 1.5-2.5 liter sehari manakala wanita sebanyak 1-1.5 liter sehari, dalam julat 5-20 kali sehari. Ini bergantung kepada individu dan makanan yang diambilnya.
Apabila anda bernafas melalui mulut, hampir keseluruhan gas oksigen telah diserap oleh badan sebelum dapat melalui usus (intestin). Gas yang sampai ke usus besar ialah nitrogen. Tindak balas kimia yang berlaku dia antara asid perut dengan cecair usus serta tindak balas bakteria akan menghasilkan gas karbon dioksida. Bakteria juga menghasilkan gas hidrogen dan metana.
Penyelidikan menunjukkan bahawa gas kentut kebiasaannya terdiri daripada 60% nitrogen, 30% karbon dioksida dan 10% campuran gas metana dan hidrogen. Walau bagaimana pun, komposisi gas yang keluar dari badan anda bergantung kepada beberapa faktor:
  • Makanan

  • Udara yang disedut

  • Jenis bakteria dalam usus

  • Tempoh masa kentut ditahan keluar
Lebih lama kentut ditahan, lebih banyak jumlah gas nitrogen terkandung dalam kentut, kerana gas-gas lain akan diserap ke dalam salur darah melalui dinding usus. Seseorang yang sedang dalam keadaan cemas atau darah gemuruh akan bernafas dengan lebih laju dan sistem penghadamannya akan menjadi lebih pantas. Keadaaan ini akan menyebabkan kandungan oksigen dalam kentutnya menjadi lebih tinggi kerana pergerakan udara yang pantas mengakibatkan badannya tidak sempat untuk menyerap oksigen




Kenapa kentut berbau?
Bau busuk kentut adalah disebabkan oleh kehadiran 1% gas hidrogen sulfide, indole, ammonia dan skatole. Kebanyakan komposisi yang membentuk bau busuk kentut ini terdiri daripada sulfur. Lebih banyak kandungan sulfur dalam diet anda, lebih banyak skatole dan skatole akan dihasilkan oleh bateria dalam usus anda; maka lebih busuklah kentut anda! Makanan seperti kobis bunga, telur, bawang dan daging kebiasaannya menyebabkan kentut berbau busuk, manakala kekacang menghasilkan kentut yang kurang berbau busuk.




Kenapa kentut berbunyi?
Bunyi yang terhasil semasa kentut disebabkan oleh getaran lubang dubur (anus). Semasa anda membuang air besar, lubang anus akan terbuka dengan besar manakala semasa kentut kadar pembukaannya lebih kecil. Tenaga dan kekuatan bunyi kentut bergantung kepada halaju dan kuantiti gas yang akan keluar.




P.S : Sebenarnya kentut merupakan antara nikmat Tuhan yang paling bes, betul tak?



Untuk staf staf kat tempat latihan industri aku nie aku nak pesan skit, tolonglah jangan melepaskan gas wangian ambi pure anda tu di dalam lift kerana ianya sungguh mengasyikkan... WALAWEI!!



~mada mada ne~

tgk perbezaan streamyx 4mbps dgn Internet Service di KOMTAR

2 comments

ni kt rumah = streamyx 4mbps


ni kt komtar nye internet service

dan ni hasil nya ketika download

My First Time

0 comments


                       WELCOME WELCOME WELCOME

My First Time nie bukan post LUCAH.. Just nak kenal kan diri kami para blogger yang newbie dilahirkan dan diberi nama Asyrul Nizam dan Mohamad Syazmie.. 2 blogger satu blog.. Bukan GaY!! haha..


Untuk PosT yang PertamA nie gak aku nak promote pada rakan2 kat luar sana ngan bizzzzzznezzzzz part time yang kitorang buat ngan sorang lagi rakan kitorang Sharom iaitu BIZZZZNEZZZZ jersi bola.. Harga gempak DISUSULI dengan Design yang K@C@WM@T@..

X caya??? meh kita pakat2 mai tengok link nie meh..

https://www.facebook.com/GOODJERSI









Buat masa SEKARANG sebarang tempahan boleh la dibuat di link facebook yang disediakan.. Anda boleh mendapat JERSI yang GemPak Gempuk! ini pada HARGA yang gila2 KHINZIR... hohoho~~~ Kalau beli banyak (lebih dari 1)  harga boleh diturunkan lagi..


#######################
Lengan Pendek = rm40
Lengan Panjang = rm 45
 #######################


Murah Bukan?? tunggu ape lagi... Selak La Wallet Korang Lekaih2.. Pakat Pakat Mai Beli Na...


Untuk post akan datang.. Aku akan tunjukkan pada korang contoh2 jersi yang dijual oleh kami.. Pasti k@c@wm@t@ anda la.. Pakat2 follow la my blog.. Insyallah aku akan update post2 yang lebih MENGANCAM korang semua lagi pasnie..


~mada mada ne~